tirsdag 6. april 2021

Hillo - Tyttebær dessert


Foto: Siv Henningstad

Tyttebær smaker himmelsk. Det har en vakker farge, og smaken er frisk og god. Tyttebær passer til havregrøten, i smoothies, i trollkrem og som tilbehør til viltmiddagen. Her ser du bildet av en gammel tradisjons dessert fra Finnskogen kalt HILLO. Den består av rå tyttebær og havremel. Enklere blir det vel ikke?  På nett finnes flere oppskrifter, men er usikker på om blandingsforholdet i disse oppskriftene er rett?

Her har du vår oppskrift:
1 dl rå tyttebær eller tyttebærsyltetøy
2 dl Skredmjøl/havremel

Slik gjør du det:
Knus tyttebærene i en bolle og tilsett havremel litt etter litt til du får en konsistens som ligner grøt. Tyttebærdesserten kan du servere med melk, kefir, kesam, vaniljesaus eller krem til. En morsom og enkel dessert som passer året rundt. Takknemlig for tips til oppskrifter med tyttebær.

Valeluna Venneforening


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar